istanbul

Uppdateringen har varit sådär de senaste veckorna, framförallt eftersom jag varit på klassresa till Istanbul. Så jag tänkte dela med mig av lite bilder på vad vi hade för oss. 

Vi var glada i bilen påväg till hostelet trots att chauffören körde som en galning och körde in i andra bilar och en människa (?). Vi hade ju hög musik, fin utsikt och 5 nice dagar att se fram emot.

Bara 5 minuter från vårat hostel låg blå moskén och lite längre bort Hagia Sofia, så där hängde vi första dagen. 

Vi åkte lite båt på Bosporen, sundet som delar Asien och Europa. Vi puttrade omkring i säkert 2 timmar, vinkade åt båtar, hade allsång och hade det bra. På eftermiddagen gick vi omkring i shoppingkvarteren och jag fick med mig ett par vinröda vans för 480 kr. 

På onsdagen hängde vi i en till moské, gick på marknad och satt ute och åt glass för 3 kronor i solen. Livet lekte och utsikten var helt sjuk. På kvällen hängde vi på en takterrass med utsikt över Bosporen och Asien, moskéer och thailändska lyktor överallt i luften. Helt klart en av de bättre kvällarna.

Den sista hela dagen gick vi till ett gammalt harem som var mycket mycket fint inuti med massor av mosaik och grejer. Hittade återigen en ball utsikt och åt lite mer glass. Sista kvällen satt vi på en takterrass, åt middag och sörjde att vi skulle åka hem dagen därpå.

Fredagen, sista dagen, innehöll en av resans absoluta höjdpunkter. Jag och fem klasskompisar var uppe redan 05.20 och gick längs tomma gator ner till vattnet för att kolla på soluppgången. Det var ett väldigt bra beslut trots att vi alla var väldigt trötta resten av dagen. Sen var det bara att suga åt sig den sista solen och åka på en inte lika vild tur tillbaka till flygplatsen och åka hem. Hela resan gick så himla fort och det känns ganska dystert att vara tillbaka i Sverige för att vara helt ärlig. Men en riktigt bra jävla resa hade vi iallafall. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Och vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Mejl: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0