årsresumé 2013

Januari. Inledde året med ett blue water high-maraton hemma hos Emmy. Är det meningen att jag ska komma ihåg något mer från denna månad? Bloggarkivet är den enda anledningen till att jag vet vad jag hade för mig. Jag hade utsläppt (och jättekort) för första gången offentligt. Såg Ingemar Stenmark på en sushirestaurang, började skriva ner bra saker som hände under året och idag har jag fyllt en hel burk. Guidade på mitt första öppna hus och det var nog allt som allt en ganska bra månad.
 
Februari innebar bland annat att åka med ben&jerrys och choklad till en sjuk vän på håltimmen, plugga, köpa ett favoritplagg och åka skridskor med några från klassen. Spenderade även en dag på Kungsberget med många av mina brottbyvänner. Pannkaksfrukost verkade vara en favorit.

Jag tror att mars nog var en av de månader som varit bäst detta år. Inte bara för att det började bli vår, utan det hände mycket annat fint också. Johnossi släppte nytt album, jag och min syster bokade biljetter till USA, jag hade pizza- och skräckfilmsmys hemma hos Sara med gänget, firade Emmy som fyllde 17 med att äta pannkakor på askungentallrikar (att jag nästan skapade en eldsvåda och svedde min drömfångare kvällen innan behöver vi inte nämna) och jag var allmänt bra på att ta vara på tiden. Ni vet när man kan sitta ute i solen vars strålar faktiskt börjar värma och lyssna på sin favoritmusik? Så kändes denna månad.

April, mycket bra minnen från denna månad. Att råka åka till IKEA på deras 20-årsjubileum och få gratis tårta och halva priset på mat invigde månaden och därifrån blev det inte sämre. Införskaffade mycket nytt, åt glass i Vaxholm, började träna så smått, och gick på preliminärvisningen av Warm bodies med Sara. Kommer knappt ihåg det själv men spenderade många kvällar i stora gäng som jag trivdes (och trivs) så himla bra i.

Maj var då jag och mina fina vänner hängde en hel dag i kungsträdgården och en annan park jag inte vet namnet på. Jag och Lisa fikade på Cafe60 och gick en kvällspromenad runt Djurgården och det mesta var precis så klyshigt som det låter. Grät nästan blog när jag fick reda på att bråvalla bokat Frank Ocean och jag inte kunde gå. Jag och min syster blev 7 igen när vi gick på cirkus för första gången sedan vi var små och nedräkningen till sommarlovet började.

Början av juni (och slutet av maj för att vara exakt) spenderades hemma hos Emmy där vi tog årets första dopp i solnedgången (KAN ALLT SLUTA LÅTA SÅ KLYSHIGT). Fick äntligen sommarlov och det innebar en resa till USA med min syster. Vi såg riktiga skolbussar, gick på baseballmatch, fikade på starbucks och åkte downtown och brände pengar. Och så fick vi ju umgås med våran halvsyster Matilda och vårat systerbarn Henry.
 
Juli. Okej, juli är nog faktiskt favoritmånaden från 2013. Sommarmånaderna brukar vara snäppet bättre än resten av året av ganska uppenbara anledningar. För det första fick jag ett väldigt fint välkomnande av två av mina bästa vänner när jag kom hem från USA. För det andra spenderades mycket av juli tillsammans med Sanna. Vi hade photoshoots, nattbadade, spontanåkte till Uppsala och hade det bara jävligt somrigt och bra. För det tredje hann jag och mina vänner med två besök till Allsång på Skansen där vi såg Håkan Hellström, Joshua Radin, Arvingarna (VI FICK SJUNGA ELOISE!!) och Johnossi. Det var så värt alla timmar av svett och väntande. För det fjärde rullade sommaren på precis sådär som den ska göra, med pizzakvällar, badberget och sommarplaner.

Augusti började med 5 dagar på Gotland med Emmy. Vi bodde 5 minuter från Tofta strand så varje kväll spenderades där. Hade det jävligt bra, badade, solade, träffade andra kompisar som också var där och cyklade runt i Visby. Syrran skaffade katt, gick på Panda Da Panda på Grönan med massor av folk, såg Känn ingen sorg, fick besök från USA och började kolla på Pretty little liars. Sen var det dags för skolan att börja. Men vad gjorde det efter ett så bra sommarlov?

September innefattar årets höjdpunkt utan att jag ens behöver tänka efter. På min sjuttonde födelsedag blev jag överraskad av 14 fina fina vänner som hade gjort tårta och cupcakes och satt upp girlanger och allt möjligt i min syrras hus. Bästa dagen på året. Förutom det såg jag Johnossi på Grönan, lyssnade på Coldplays nysläppta soundtrack till Catching Fire, lyssnade ännu mer på Arctic Monkeys nya album, hyllade satsumas och att hösten var påväg och gick och sprang flera kilometer i veckan. Här någonstans glömde jag bort kameran helt och därav mobilbilderna.

Det känns som att oktober var en ganska fullspäckad månad trots att jag nog egentligen inte gjorde så mycket. Jag gick på min första arbetsintervju och fick jobb på K-Rauta. Hösten gjorde mig sådär myssugen så jag låg för det mesta i sängen med min katt och en ben&jerry och kollade på serier eller film. Eller så lyssnade jag på Ales & Sigges podcast. Gå på konsert med Lisa hann jag också göra, Macklemore & Ryan Lewis i Globen. Galen jävla konsert. Hade tacokväll, filmkväll och lyckades beställa sista exemplaret av min kära jacka.
 
Har hela ett inlägg på bloggen från november. Rent allmänt var det ingen bra månad och därav förlorade jag all inspiration till att blogga. Kommer knappt ihåg något jag gjorde under denna tid. Stod på älvsjömässan som representant för min skola, skjöt upp att skolarbete jag verkligen skulle behövt ta itu med och längtade nog bara efter en annan tid. 
 
December är inte riktigt slut än när jag publicerar detta inlägg. Julkänslor är det som fått denna månad att bli riktigt bra. Gått i ett luciatåg, ätit massa lussebullar, fikat i stan, köpt saker till mig själv och till andra. Har hunnit med mycket bra och roliga saker helt enkelt. Jag tror att de dagar som är kvar på året kommer bli bra de med. Har ett inplanerat mys med tjejgänget på måndag och på tisdag firar jag nyår tillsammans med 5 av mina vänner i min systers hus. Ganska perfekt.

Har gått runt med tanken att 2013 inte varit sådär jättebra. Det är tur att jag gjorde detta inlägg (som förresten tog oväntat lång tid), för jag inser nu att det faktiskt funnits väldigt många höjdpunkter. Att burken med bra-händelser-lapar är full säger också en del.

Inför 2014 är en resa till Vemdalen bokad och en biljett till Bråvallafestivalen köpt. Och så fyller jag 18. Något säger mig att 2014 kommer överträffa detta år. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Och vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Mejl: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0